21 Ağustos 2015 Cuma 20:57
Kars'ta içme suyunun kirli olduğu iddiası

KARS - Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Suların bulanık aktığı yerlerde mandandan dolayı hafif kirlilik vardır ama o renk kirliliği, bozukluğu sağlığa zararlı değildir" dedi.

Karaçanta, makamında yaptığı basın toplantısında, su arıtma tesisinde yaptıkları kontrolün dışında mahallelerden de su alarak kontrol yaptıklarını belirtti.

Vatandaşlardan müsterih olmalarını isteyen Karaçanta, mevsimsel olarak havaların sıcak ve kurak olması nedeniyle suda bir renk bozukluğu meydana geldiğini ifade etti.

Tahlil sonuçlarının ellerinde olduğunu ve kamuoyuyla paylaşabileceklerini kaydeden Karaçanta, şöyle devam etti:

"Yapmış olduğumuz tahlil sonucuna göre, mandan değerleri dünya standartlarının altında ama Türk standartlarının az da olsa üzerindedir. İnsan tüketimi amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğe göre, alınan su numunelerinin sonuçları, mandan hariç bırakılan tüm değerler bakımından standartlara uygundur. Suyla ilgili ufacık bir sorun olmuş olsa kentte belediye olarak su dağıtırız. Yine de hastalıklı suyu hemşehrilerimize vermeyiz. Bırakın vatandaşlarımızın hastalıklı suyu içmelerini, temizlikte dahi kullandırmayız. Onun için biz bunu devamlı kontrol altında tutuyoruz. Bundan sonra da herhangi bir huzursuzluk yaşamayacaklar. Her ne kadar sıcak havalardan dolayı bir kuraklık yaşansa da bizim Bayburt barajındaki suyumuz yeterlidir. Onun dışında birde Çerme'den günlük 15 bin metreküp su alıyoruz. Şehrimize her gün 32 bin metreküp su veriyoruz. Yani 24 saat akabilecek seviyenin üzerinde su veriyoruz. Suların bulanık aktığı yerlerde mandandan dolayı hafif kirlilik vardır ama o renk kirliliği, bozukluğu sağlığa zararlı değildir. Bunu bizim teknik personelimiz yapmış olduğu tahlillerde, almış olduğu sonuçlarda belgelemiştir. Benim kendi evimde eşim ve çocuklarım dahil olmak üzere çeşme suyu kullanıyoruz."

Son Güncelleme: 21.08.2015 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.