05 Mayıs 2016 Perşembe 17:48
Kars'ta 'Kariyer Günleri' Programı

 Kars Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ) iş birliğiyle "Kariyer Günleri" proğramı düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda düzenlenen programının açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, İŞKUR'un kariyer günleri düzenlemesinin amacının, öğrencilerin mezun olduktan sonra hayata 1-0 önde başlaması, iş bulmalarını kolaylaştırarak kariyer basamaklarını hızla çıkmalarını sağlayacak bilgi ve becerileri aktarmak olduğunu söyledi.

Bulut, kariyer planları yapılırken, alışılagelmiş meslekler yerine gelecek vaat eden mesleklere yönelmek gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"İyi bir kariyer elde etmek isteniyorsa, her şeyden önce analitik düşünmek, sabırlı olmak ve teorikten çok pratiğe önem vermek gerekiyor. Bu noktada öğrencilere okurken deneyim kazanmaları, kredi ve bursları kesilmeden maddi destek için işbaşı eğitim programları hizmetleri sunuluyor. Bu programla alakalı detaylı bilgiler, iş ve meslek danışmanı personelinden alabilirsiniz. Büyük hayaller kurun ve onu gerçekleştirme kararlığını göstermeye önem verin."

Programda meslek danışmanları tarafından, etkili öz geçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında bir sunum yapıldı.

Program, sanatçı Bedirhan Gökçe'nin söyleşisi ile sona erdi.

Kars'ta

Kars'ta

Kars'ta

Son Güncelleme: 06.05.2016 00:09
Anahtar Kelimeler:
Kariyer Günleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.