08 Mayıs 2015 Cuma 20:37
Kars'ta Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kars'ın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının desteklenmesi programına alındığını söyledi.

Düzgün, yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Program kapsamında 3 Mayıs'ta tebliğ yayınlandığını belirtti.

Desteklemeye başvuru süresinin tebliğin yayınlama tarihinden itibaren 60 gün olduğunu vurgulayan Düzgün, "Bu program ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi sağlanacaktır" diye konuştu.

Düzgün, destekleme kapsamındaki yatırım konularını da şöyle sıraladı:

"Tarla içi damla sulama sisteminin kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sisteminin kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, center pivot sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması şeklindedir."

Düzgün, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarına başvurunun 1 Temmuz'da sona ereceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 08.05.2015 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.