20 Şubat 2016 Cumartesi 15:58
Kars'ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi Toplantısı

 Kars'ta oluşturulan Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi'nin ilk toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, turizm sektöründeki sivil toplum kuruluşları katıldı.

Vali Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmasında, Kars'ta oluşturulan Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Başka birimlerde, başka kurumlarda bu sistemin farklı kurulduğunu belirten Özdemir, ''İşte tarım da kuruluyor, farklı bir şekilde kuruluyor. Turizm birlikleri oluşturuluyor ama bizim kurduğumuz sisteme benzer bir sitem, bütün kesimleri içine alacak bir sitem henüz Türkiye'de ilk kez biz kurmuş olacağız. Konsey var, icra kurlu var, danışma kurulu var ve aynı zamanda çalışma grubu da var. Sistemi çalıştıran 4 tane grubun amacı aslında hepsini ayrı ayrı görevlendirmek. Katılımcı olarak baktığımızda da hepsine ayrı ayrı kişiler katılıyor. Buda bu işle uğraşan, bu işin içinde olan tüm kesimleri, tüm insanları, tüm kamu kurum ve kuruluşundaki personeli ve tüm paydaşları işin içine alıyor'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da, Kars'ın güzelliklerini yeterince tanıtamadıklarını belirterek, ''Biz her konuşmamızda Kars'ın önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu mutlaka dile getiriyoruz. Ciddi eksikliklerimiz var. Eksikliklerimiz bizden kaynaklı. Kars'ın bu güzelliklerini maalesef tanıtamamışız. Dolayısıyla ben yerel yönetici olarak bu konularda kendimi suçlayabilirim. Bundan sonra ki süreçte bu toplantıların olmasıyla tanıtımların daha yüksek seviyede olacağına inanıyorum. Yani oturup konuştuğumuz her yerde diyoruz ki 'Kars hepimizin rüyalarını süsleyen, hedeflerimizin olduğu, ideallerimizin olduğu güzeller güzeli bir şehir.' Bugün işte 90 bin şehidi bağrında barındıran, kristal karıyla güzel ilçesi olan Sarıkamış gibi güzel bir ilçesi olan bir ilin adıdır Kars. Bugün Ani Antik kenti ile Dünya'nın hiçbir yerinde olmayan tarihi mirası olan güzel bir ilin adıdır Kars. Dolayısıyla biz hep birlikte bu güzellikleri nasıl tanıtabiliriz, nereye götürebiliriz bugün bunları konuşmamız lazım, bugün bunları tartışmamız lazım ki Kars'ı hak ettiği yere taşıyabilelim ve bu vesile ile borcumuzu da Kars'a ödemiş olalım'' şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay da, konuşmasında, Kars'ta kültür, turizm ve tanıtım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör arasında koordinasyonu sağlayarak, sektörün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesinde kamu-özel sektör eş güdümünü, sektör kümelerini ve güç birliğinin hayata geçirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda, turizm sektöründeki sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alındı.

Son Güncelleme: 20.02.2016 16:50
Anahtar Kelimeler:
KarsKültürTanıtım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.