15 Ocak 2016 Cuma 19:37
Kars'ta Kur'an Kursu Kreşi açıldı

Kars İl Müftülüğü ile Temel Yıldırım Yardım Vakfı tarafından ''Temel Yıldırım 4-6 Yaş Grubu Merkez Kur’an Kursu'' kreşi açıldı.

Merkez cami bahçesindeki kursun açılışına Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, İl Müftüsü Mehmet Genç, Temel Yıldırım Yardım Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Özdemir, özellikle okula gitmeyen, anne ve babalarının kreşe verdiği çocuklar için aynı zamanda din hizmeti verileceğini söyledi.

Bu uygulamanın Türkiye'nin birçok ilinde yaygın bir şekilde devam ettiğini belirten Özdemir, şunları söyledi:

''Bu hizmeti Kars'ta bütün camilerde, bütün Kur’an kurslarında devam ettirmek istiyoruz. Bundan sonra da her mahallemize biz aslında böyle bir kreşi açmayı hedefliyoruz. İnşallah gelecek yıllarda her mahallemizde, her ilçemizde bu şekilde kreşlerimiz olacak. Çocuklarımız burada hem oyun oynayıp okuma yazma öğreniyorlar hem de ilahiler ile birlikte ahlaki anlamda değerlerini öğreniyorlar, dualar öğreniyorlar.''

Temel Yıldırım Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım da, bu tür eğitim çalışmaları ile geleceğe en başarılı nesilleri yetiştirmek için ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kur'an kursu olarak açmış oldukları kreşte 4 ile 6 yaş gurubundaki çocukların eğitim-öğretim ve dini eğitim aldığını ifade eden Yıldırım, ''İnsanların ahlaki değerle yetişebilmesi için ahlaklı olabilmesi için vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve öncelikle dinimize, anne ve babamıza saygılı olabilmesi için bu tür hizmetler önemlidir. İnşallah Allah-u teala bu hizmetimizi kabul eder ve inşallah bundan sonrada bütün mahallelerimizde bunu gerçekleştirebilirsek iyi bir şey yapmış oluruz'' şeklinde konuştu.

Kars'ta Kur'an Kursu Kreşi açıldı

Kars'ta Kur'an Kursu Kreşi açıldı

Kars'ta Kur'an Kursu Kreşi açıldı

Kars'ta Kur'an Kursu Kreşi açıldı

Kars'ta Kur'an Kursu Kreşi açıldı

Kars'ta Kur'an Kursu Kreşi açıldı

Son Güncelleme: 15.01.2016 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.