06 Ağustos 2015 Perşembe 13:07
Kars'ta kurbanlık hayvan sevkiyatı başladı

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Kars'ta, Kurban Bayramı dolayısıyla büyük ve küçükbaş hayvan sevkiyatı başladı.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan varlığı bakımından ülkenin ilk 5 kenti arasında yer alan Kars'ta, damızlık ve kültür ırkı olarak yetiştirilen büyük ve küçükbaş hayvanların yaklaşık 80 ile sevkinin gerçekleştiğini söyledi.

Düzgün, bu senenin hayvan besiciliği açısından çok iyi ve verimli geçtiğini belirterek, "Hayvanlarımız gayet sağlıklı ve kondisyonları iyi durumdadır. Kurban Bayramı öncesinde hareketlilik başladı. Kars merkez ve ilçelerden günde yaklaşık 2 bin hayvan sevki yapıyoruz. Bütün ilçelerimizde görevli veteriner hekimlerin kontrolünde, yetiştiricilerin beklememesi ve mağdur olmaması için gerekli bütün tedbirleri aldık" diye konuştu.

Bir yıl sevkedilecek hayvan sayısının 56 ilin hayvan varlığından daha fazla olduğunu anlatan Düzgün, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla 85 bin büyükbaş hayvan 80 ilimize sevk edilmiş durumdadır. Bu rakamın yıl sonuna kadar 200 binleri bulacağına inanıyoruz. Kars'ta damızlık ve kültür ırkı olarak 600 binin üzerinde hayvan var ve bunlar Türkiye'nin dört bir yanına sevk ediliyor. Trakya illerine ise kontrollü geçiş yapılıyor. Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerine getirilen kısıtlamalar ve uygulanan yoğun aşılama programları neticesinde Kasım 2007'den beri Trakya'da 'şap hastalığı' mihrakı görülmemiştir."

Son Güncelleme: 06.08.2015 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.