18 Temmuz 2016 Pazartesi 17:33
Kars'ta Millet Tek Yürek

Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Birlik Platformu ve Sarıkamış Değişim Derneği organizasyonu ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Spor Kulüpleri temsilcileri Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine karşı basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini gösterdiler.

Sarıkamış Birlik Platformu ve Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun, düzenlenen basın toplantısında, 15 Temmuz gecesi halkın iradesine kastedenlere karşı halkın gösterdiği demokratik tavırla darbenin püskürtüldüğünü söyledi.

Ucun, sadece siyasal iktidarı değil bütün siyaset kurumunu ve Türkiye'nin sivil kazanımlarını hedef alan bu darbe girişiminin toplumun topyekün karşı çıkışıyla boşa çıkarıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şehit kanlarıyla yoğrularak vatan edinilmiş olan aziz ülkemiz, ayağının bir ucunu köklerine bir ucunu medeniyetten yarına uzatarak dünya üzerinde saygın bir yer sahibi olmak mücadelesinde her ferdini görevli saymıştır. Bu itibarla ülkemiz, birliğimiz ve bekamız üzerine oynanan her oyunun karşısında olduğumuzu her seferinde olduğu gibi bugün de haykırıyoruz. Aziz ülkemizde ve Sarıkamış'ta yediden yetmişe tüm kurum ve bireyleriyle kardeşçe yaşamak konusunda her türlü vazifeyi almaya hazırız. Yine evlatlarımızın hayırlı evlat olarak yetişmesi, bayrağının, ezanın ve değerlerinin etrafında kenetlenmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gençlerimizi yine kınalı kuzular olarak vatan görevine yollayacağız. Asaletinden hiçbir şey kaybetmeden, sadece doğruların yanında olma yürüyüşümüz sonsuza kadar sürecektir. Allah birliğimizi bozmasın."

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:32
Anahtar Kelimeler:
KarsTepkiSarıkamış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.