18 Mayıs 2016 Çarşamba 18:18
Kars'ta Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen ''Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı'' Projesi Kars'ta uygulanmaya başlandı.

Kars Valisi Günay Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün ve Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile Ziya Gökalp İlkokulu'nda öğrenim gören öğrencilere kuru üzüm dağıttı.

Vali Özdemir, yaptığı açıklamada, projeyle, öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Öğrencilerden gazlı içeceklerden ve kantinlerde açık bir şekilde satılan yiyeceklerden uzak durmalarını isteyen Özdemir, şöyle konuştu:

'Tarım ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği ve çocuklarımızın sağlıklı beslenmeye alıştırmak için bu şekilde bir uygulama yapıyoruz. Çocuklarımızın bir günlük enerji ihtiyacını karşılayacak kadar üzüm dağıtıyoruz. Bu gelecek yıl inşallah daha da fazla olacak. Ve bu şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın özellikle sağlıklı beslenmeyle ilgili ve ülkemizde üretilen ürünlerin hem bu konuda değerlendirilmesi hem de beslenme alışkanlığının topluma yaygınlaştırılması için bu uygulamayı yapıyoruz.''

Son Güncelleme: 19.05.2016 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.