02 Nisan 2016 Cumartesi 20:58
Kars'ta Organ Nakli Bekleyen Hastanın Umudu Devlet Büyüklerinde

Kars'ın merkez Çakmak köyünde 17 yıldır karaciğer nakli bekleyen Pınar Kadirhan, devlet büyüklerinden yardım istedi.

Pınar Kadirhan (36), gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumun organ nakli konusunda bilinçli olmadığını söyledi.

Yaklaşık 17 yıldır karaciğer nakli beklediğini belirten Kadirhan, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde nakil için karşısına çıkan fırsatı değerlendiremediğini kaydetti.

Kadirhan, "Ankara'daki hastaneye 6 saat içinde ulaşamadığım için bu hayati fırsatı kaçırdım. Önceden birkaç kez sesimi duyurmaya çalıştım. İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği ABD Başkanı Oğuz Alpöge, bana bir el uzattı. Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gürkan Öztürk ve koordinatör Fatma Eren ile diyalog kurarak yardımcı olmaya çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den organ nakli konusunu gündeme getirmelerini isteyen Kadirhan, "Organ naklinin günah olmadığının hutbe olarak camilerde okutulması, yazılı ve görsel basında da çeşitli yayınlar yapılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kadirhan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı, konuşma yapar ve gazetecilerle toplantı düzenleyip, organ naklinin günah olmadığını söylerse, büyük bir değişiklik olacağına inanıyorum. İnsanlarımız sanki bir parça verince, günahmış gibi görüyorlar ve bu yüzden pek yakın durmuyorlar. Cumhurbaşkanımızın gerek Türkiye'de gerekse dünyada olsun tek bir sözü gündem oluyor, herkes o konuyu günlerce konuşuyor. Organ nakliyle ilgili bir kez konuşsa, büyük bir duyuru olabilir. Çünkü onun sevenleri çok, gerek benim için gerekse de benim gibi organ nakli bekleyen hastalara büyük umut ışığı olur."

Son Güncelleme: 03.04.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.