18 Mart 2016 Cuma 12:53
Kars'ta Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Sarıkamış'ta tören düzenlendi.

Sarıkamış Allahuekber Şehitleri Anıtı'na çelenk sunuldu. Kaymakam Yusuf İzzet Karaman şeref defterini imzaladı. Saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışından sonra İstiklal Marşı okundu.

Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi salonunda, Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam edildi.

Tarih Öğretmeni Murat Temiz, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, Çanakkale Savaşları'nın Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Program, Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu öğrencileri tarafından hazırlanan, Çanakkale Savaşları'nda Anadolu insanın yaşadığı olayları anlatan "Çanakkale’nin Kahramanları" adlı tiyatroyla sona erdi.

Törenlere, Kaymakam Karaman, 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 18.03.2016 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.