17 Nisan 2015 Cuma 19:34
Kars'ta soğuk hava depolu kamyon alındı

KARS  - Hayvan aşılarının ve tarım makinelerinin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde taşınması, transferi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ardahan-Kars-Artvin Projesi (AKAKP) kapsamında alınan soğuk hava depolu kamyon hizmete girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, yetiştiricileri hem tarım hem hayvancılık açısından makineleşme ve teknik kullanıma teşvik etmek için çabalarken bir taraftan da kurumsal yapılarını iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi.

İki yıldır araç filosunu araç kiralamaya ihtiyaç kalmayacak düzeyde yenilediklerini belirten Düzgün, "Yeni araçlarımızla çiftçilerimize her mevsim her iklim yolda kalmayacağımız şekilde hizmet sunacağımız araçlarımızla kapasitemizi arttırdık. Hayvancılığın yaygın olduğu ilimizde bu araç, koruma amaçlı çalışacaktır" diye konuştu.

Soğuk hava depolu araç ile aşı nakillerinde aşıların bozulma riskini ortadan kaldıracaklarına dikkati çeken Düzgün, "Bu araçla biz Şap Enstitüsünden aldığımız bir aşıyı uygun şartlarda taşıyacağız. Ayrıca demontrasyon amaçlı projelerimiz de tohumumuzu alet ekipmanımızı da taşıyabileceğimiz şekilde de sistem yaptırdık. Bu hem ilimize hem de personelimize kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Kars'ta soğuk hava depolu kamyon alındı

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.