21 Temmuz 2015 Salı 01:26
Kars!ta Suruç'taki terör saldırısı Kınandı

KARS - Kars ve Iğdır'da, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Faikbey Caddesi'nden yürüyerek Atatürk Caddesi'ne gelen grup, burada Suruç'ta hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Basın açıklaması yapan HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, AK Parti'nin DAEŞ terör örgütüne destek verdiğini ileri sürerek, hükümeti kınadıklarını belirtti.

Rojava'da büyük bir mücadele yapıldığını belirten Özanli, "Burada halklar kendi özgürlüğünü, kendi yaşamlarını özgürce yaşayabilmek için büyük mücadeleler ve bedeller verdi. DAEŞ çetesi ve DAEŞ zihniyetinde olanlar buna tahammül edemediler. Rojava'da birçok saldırı için IŞİD terör örgütüne destek veren AKP zihniyetini, devlet zihniyetini, MİT'lerle yapılan yardımların hiçbirini gözardı etmememiz gerekir" diye konuştu.

- Iğdır

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terörö saldırısı, Iğdır'da düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yapılan açıklamaya HDP Iğdır Milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkeli, Iğdır Belediye Eş Başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder ile HDP, DBP yöneticileri ve KESK üyeleri katıldı.

Burada konuşan Adıyaman, bu katliama destek veren zihniyetleri şiddetle kınadıklarını belirtti.

Adıyaman, "Bu vahşet sadece Kürtlere değil, Rojava’da barbarlığa maruz kalkmış Kürtlerle dayanışma içerisinde yer almış tüm halklara, tüm halkların sosyalist gençlerine yönelik gelişen bir barbarlıktır. Burada barbarlıkla düzenlenmiş bu saldırıyı nefretle şiddetle kınıyoruz. Bunun hesabını mutlaka soracağız" dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya, Kobani'nin inşası için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlere yönelik yapılan hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Yerlikaya, "Bu ülkede barışı ve demokrasiyi inşa edeceğiz, gerektiğinde de savunmamızı yapacağız. Bu ülkeyi kana bulayan bu anlayış yok olana kadar, barış ve demokrasi egemen olana kadar gerekirse canımızı da vererek mücadelemize devam edeceğiz. Bu gün alçakça saldırıda can veren yoldaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

 

Kars!ta Suruç'taki terör saldırısı Kınandı

Kars!ta Suruç'taki terör saldırısı Kınandı

Kars!ta Suruç'taki terör saldırısı Kınandı

Kars!ta Suruç'taki terör saldırısı Kınandı

Son Güncelleme: 21.07.2015 01:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.