02 Haziran 2015 Salı 13:22
Kars'ta süt üreticilerine hijyen eğitimi verildi

KARSKars'ta süt üreticilerine "Çiğ Süt Üreticileri Hijyen Eğitimi" verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Ardahan-Artvin-Kars Kalkınma Projesi (AKAKP) kapsamında Selim ilçesi Benliahmet ve Koyunyurdu köylerine süt toplama merkezleri kuruldu.

Süt toplama merkezinin kurulduğu köylerle çevre köylerin katılımıyla üreticilere yönelik "Çiğ Süt Üreticileri Hijyen Eğitimi" verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, süt toplama merkezlerinin ilçe köylerine kurulmasının vatandaşlar açısından oldukça büyük önem taşıdığını söyledi.

Vatandaşların kaliteli sağlıklı bir süt tüketimine kavuşacağını belirten Düzgün, "Süt toplama merkezi sayesinde bölge insanının hayvancılığa, özellikle süt sığırcılığına yönelmesi teşvik edilmiş olacak, desteklemelerden daha fazla faydalanacaktır" dedi.

Düzgün, köylerde düzenlenen "Çiğ Süt Üreticileri Hijyen Eğitimi" ile insanlar için temel bir gıda maddesi, üretici ve ülke için çok önemli bir ekonomik değer olan sütün, temel hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesinin hem insan sağlığına katkısını hem de ekonomik değerini arttıracağını ifade etti.

Çiğ süt üretimi, depolanması, toplanması ve taşınması sırasında uyulması gereken hijyen şartlarını anlatan Düzgün, ardından üreticilere konuyla ilgili kitapçık ve broşür dağıttı.

Kars'ta süt üreticilerine hijyen eğitimi verildi

Kars'ta süt üreticilerine hijyen eğitimi verildi

Son Güncelleme: 02.06.2015 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.