28 Ağustos 2015 Cuma 19:34
Kars'ta, 'Tarihi Dokunun Korunması Projesi

KARS - Kars'ta, birçok tarihi mekanın restorasyonun gerçekleştirilmesi amacıyla "Tarihi Dokunun Korunması Projesi" uygulamaya kondu.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yapılacak olan düzenlemeyle yaşlı, engelli ve tüm vatandaşların rahatlıkla tüm alana ulaşabilmesi ve engellilere özel çıkış güzergahlarının oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

Bu kapsamda, Beylerbeyi Sarayı, Ulu Camii, Kümbet Camii, Evliya Camisi'nin çevre düzenlemeleri tamamlandığında bütünlük sağlanarak insanların rahatlıkla gezebilecekleri alanların oluşturulacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje kapsamında, Evliya Camisi ve Kümbet Camisi etrafında gri granit, pembe granit, bazalt taş ve andezit kullanılarak doğal taşlarla sert zeminler oluşturulacak. Sert zeminlerin yanı sıra proje kapsamında yaklaşık olarak 4 bin metrekare yeşil alan peyzaj düzenlemesi yapılacak ve bölge için özel tasarlanmış çardaklar kullanılacak. Erkek, kadın ve engelliler için özel alan ve odaları bulunan 35 tuvalet, 72 abdesthane ve lavabo, bir emzirme odası, bir engelli odası ve 20 açık abdest alma yeri, Osmanlı mimarisine uygun revaklı ve sütunlu olarak yapılacak."

Açıklamada, projenin birinci etabının bu yılın sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği de ifade edildi.

 

 

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Kars'ta,

Son Güncelleme: 28.08.2015 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.