11 Mayıs 2015 Pazartesi 19:26
Kars'ta TKDK İl Koordinatörlüğü çalışmaları

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Ömer Balun, çıktıkları 14. Başvuru Çağrı İlanı, koordinatörlük faaliyetleri ve desteklenmiş projeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Balun, makamında düzenlediği toplantıda, TKDK Kars İl Koordinatörlüğü'nün, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanarak göçün önlenmesini, istihdam yaratarak illerin gelişimine katkıda bulunulmasını hedeflediğini söyledi.

TKDK'nın, tarım sektörünün gelişmesini ve tarımsal nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne uyumunun sağlanmasını amaçladığını belirten Balun, "IPARD kapsamında Avrupa Birliği'nin ortak tarım politikası, kırsal kalkınma politikası ve ilgili politikaların uygulanması, yönetimi için uyum hazırlıkları ve yeni politikaların geliştirilmesi destekleniyor. IPARD, ayrıca tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıyı amaçlıyor. Fonların tamamının kullandırılması kurumumuz için öncelikli hedeftir. Kırsal kalkınma için katılım öncesi süreçte tahsis edilen IPARD fonlarının kullanımına yönelik, Ağustos 2011 tarihinden bugüne kadar yatırımcıları fonlardan faydalanmaya çağıran toplam 14 Başvuru Çağrı İlanı yayınladık" diye konuştu.

Proje sayılarının arttığına dikkat çeken Balun, şunları kaydetti:

"TKDK Kars İl Koordinatörlüğü olarak, 2011 yılında akreditasyonun alınmasını müteakip çıkılan çağrı ilanlarında proje kabulü ve onaylanan proje sayılarında gittikçe artan bir eğilim gözlenmiştir. Yatırımcılar AB standartlarında bir işletme sahibi olma konusunda kurumumuzun yapmış olduğu yoğun tanıtım faaliyetleri neticesinde başlangıçtaki çekingen tutumlarından vazgeçerek proje yapma konusunda ikna oldular ve örnek işletmeler ortaya çıktıkça da proje sayımız arttı. Eksi 40 dereceleri bulan yoğun kış şartlarının yaşandığı ilimizde zaman zaman yerinde kontrol çalışmaları oldukça güçleşmiş hatta kimi durumlarda yatırım yerlerine ulaşmak için at sırtında yolculuk edilmesi gerekmiştir. Bu aşamada ilimizde toplamda sözleşme imzalanan yatırımcı sayısı il koordinatörlüğümüzde görevli tüm çalışma arkadaşlarımızın yoğun ve özverili çalışmaları sayesinde 59'a ulaştı ve bu yatırım sayısının hızla artmasını bekliyoruz. Toplam 59 projeye 40 milyon 353 bin 125 lira 77 kuruş hibe desteği sağladık."

Son Güncelleme: 11.05.2015 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.