17 Ağustos 2015 Pazartesi 10:27
Kars'taki çatışma

Kağızman ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk'ün cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi.

 Kağızman ilçesine bağlı Karakale köyü kırsalında operasyon yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk (35) için Kars Harakani Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Şehit Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesi ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehidin özgeçmişi okundu. İl Müftü Yardımcısı Veli Südütemiz dua okuduğu sırada, 2010 yılında Mardin'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Taner Özdemir'in annesi Cahide Özdemir, şehidin tabunun yanına gelerek gözyaşı döktü.

Bir anda fenalaşan Özdemir, sağlık görevlilerinin yardımıyla ambulansa götürülürken, törene katılanların da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Daha sonra askerlerin omzunda uçağa taşınan şehit Astsubay Öztürk'ün naaşı, memleketi Kırıkkale'ye götürülmek üzere Ankara'ya uğurlandı.

Törene Vali Günay Özdemir, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehidin görev arkadaşları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 17.08.2015 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.