12 Haziran 2015 Cuma 19:32
KAÜ'de mezuniyet töreni

KARS- Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 2014-2015 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumu'ndaki törene, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, akademik personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Özcan, törende yaptığı konuşmada, bu yıl 2 bin 350 öğrenciyi Türkiye'ye hizmet etmek üzere mezun ettiklerini ifade ederek, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 5 bin 315 öğrencinin KAÜ'ye kayıt yaptırmasını beklediklerini söyledi.

Üniversitede eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin 10 fakülte, bir devlet konservatuvarı, 4 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, bir rektörlüğe bağlı bölüm, 3 enstitü ve 17 araştırma ve uygulama merkezinde sürdürüldüğünü anlatan Özcan, "Bu akademik birimlerimizde toplamda 842 akademik personel ve 520 idari personel ile toplamda 17 bin 245 öğrenciye hizmet verilmektedir. Önümüzdeki yıllarda açacağımız yeni programlarla eğitim-öğretim çeşitliliğimizi ve kalitemizi daha da artıracağımızı ve daha fazla üniversite adayı öğrencinin tercihi olacağımızı umut ediyorum" dedi.

Bugünün kendileri için bayram günü olduğunu belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Ürünlerimizi aldığımız, akademik yıl boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını somut olarak gördüğümüz gündür. Bugün eğitiminizin son gününe geldiniz. Hayatınızın geri kalan günleri için burada geçen yıllarınız geleceğe hazırlanma zamanıydı. Gelecek yıllarda ülkemizin sosyal, siyasi ve iktisadi kısacası her alanda yaşamında önemli görevler üstlenecek olan siz mezunlarımızın yalnızca burada kazandıkları meziyetlerle yetinmeyip, öğrenmenin hayat boyu süren bir olgu olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, yaşamlarınız boyunca yeniliklere ve öğrenmeye açık olmanız gerektiğini ifade etmek isterim.''

Rektör Özcan, bundan sonra Kafkas Üniversitesine daha fazla hizmet edeceklerine dikkati çekerek, ''Sizlerden sonra gelenlere daha iyi hizmet vermeye çalışacağız. Sizler ise dışarıda başarılarınız ve örnek hayatlarınızla üniversitemizin ismini daha fazla yücelterek, bayrağı üst noktalara taşıyacaksınız" ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ve KAÜ Kafkas Halk Oyunları gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak müzik eşliğinde eğlendi.

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

KAÜ'de mezuniyet töreni

Son Güncelleme: 12.06.2015 19:40
Anahtar Kelimeler:
Mezuniyet TöreniKAÜde
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.