26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:41
KAÜ'ye 4 bin 568 öğrenci kayıt yaptırdı

KARS  - Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 4 bin 568 öğrencinin üniversitelerine kesin kayıt yaptırdığını söyledi.

Özcan, yaptığı açıklamada, KAÜ'nün tercih edilebilirlik oranının yüzde 91 seviyelerinde olduğunu belirtti.

KAÜ'nün 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için yapılan tercihlerde yüksek oranda talep gördüğünü ifade eden Özcan, ''Gerçekleşen kesin kayıtlarda büyük bir başarı göstererek, kendisine bu yıl verilen 5 bin 317 kontenjanın 4 bin 819'unu doldurdu. Tercih edilebilirlik oranını yüzde 91 seviyelerine ulaştırmıştır. Bizi tercih eden 4 bin 568 öğrenci üniversitemize kesin kayıtlarını yaptırmış ve doluluk oranımızda yüzde 86 olmuştur. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ek yerleştirmeler ile bu oranın daha da yükseleceği tahmin edilmektedir. Üniversitemiz kayıtlı öğrenci sayısını ise 20 bin 100'e ulaştırmıştır'' diye konuştu.

Özcan, KAÜ'nün programlarının, gelişen teknoloji ve çağdaş imkanları yakalayabilmek için gerekli altyapıya sahip olmasıyla birlikte, donanımlı ve kendini geliştirmiş akademik ve idari kadrosuyla her eğitim-öğretim yılı başlangıcında olduğu gibi bu yıl da KAÜ'yü kazanan yeni öğrencileri büyük bir heyecan ve coşkuyla beklediğini kaydetti.

Son Güncelleme: 26.08.2015 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.