16 Nisan 2016 Cumartesi 11:53
Kaymakam Karaman, Süt Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, ilçeye bağlı Asboğa köyünde geçen yıl hizmete giren süt inekçiliği tesislerinde incelemelerde bulundu.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğünün yüzde 65 hibe destekli süt inekçiliği tesisinde 65 adet simental inek AB standartlarında süt üretimi için besleniyor.

Karaman, yaptığı açıklamada, hükümetin verdiği hibe destekli süt inekçiliği projesi kapsamında vatandaşların Avrupa standartlarına uygun modern tesislere kavuşmasının bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Kars'ın, Türkiye'de hayvancılık bakımından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"Kars bölgesinde yalnızca hayvan beslemek yetmiyor. Aynı zamanda et ve süt entegre tesislerine de ihtiyaç var. Valiliğimizin koordinesinde kaymakamlığımız, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile TKDK, hep birlikte hareket ederek bölgede tarım ve hayvancılıkta kalkınmak ve Avrupa standartlarına ulaşmak için bu tip projeleri çiftçilerimizle birlikte çok hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz lazım."

Kaymakam Karaman, Süt Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Karaman, Süt Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Karaman, Süt Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Son Güncelleme: 16.04.2016 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.