06 Nisan 2016 Çarşamba 16:38
Ktso Üyelerine Kobi Gelişim Destek Programı Tanıtıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİ-GEL), Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) üyelerine tanıtıldı.

KTSO salonunda, toplantı hakkında bilgi veren KTSO Başkanı Fahri Ötegen, girişimciliğin geliştirilmesinde KOSGEB’in rolü ve öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Ötegen, KOBİ-GEL çerçevesinde geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerinde Katma Değerin Arttırılması Projesi teklif çağrısı kapsamında işletme başı 200 bin lira hibe, 400 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplamda 600 bin lira tutarında destek sunulacağını belirterek, ''Orta, yüksek ve ileri teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirmesi Proje teklif çağrısı kapsamında ise işletme başına 300 bin lira hibe, 500 bin lira tutarına kadar destek verilecektir." dedi.

Orta, yüksek ve ileri teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ'lere ise 300 bin lira hibe, 500 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplamda 800 bin lira destek verildiğini aktaran Ötegen, geri ödemeli kredi desteklerinin tamamen faizsiz olup proje süresine göre değişmekle birlikte en az 36 ay en çok 48 ay vadeli olduğunu kaydetti.

KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş ise katılımcılara KOBİ-GEL hakkında bilgiler vererek, KOBİ-GEL başvurusunun 6 Mayıs 2016 tarihine kadar elektronik ortamdan yapılacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 08.04.2016 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.