04 Eylül 2015 Cuma 20:22
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

 Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Iğdır'ın Karakoyun ilçesinde, durumundan şüphelendiği ve bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına almak isterken açılan ateş sonucu şehit düşen polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

Topçu, şehit polis memuru Kurbanoğlu'nun babaevinin bulunduğu Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Çamçavuş köyünü ziyaret etti. 

Çamçavuş köyünde, şehit Kurbanoğlu için kurulan taziye çadırını ziyaret eden Topçu, şehidin eşi Asuman, kayınbabası Hümmet, kayınvalidesi Fazilet ve ağabeyi Öner Kurbanoğlu'na başsağlığı diledi.

Şehidin eşi Asuman, Bakan Topçu'ya, "Eşim devlet ve vatan için şehit oldu" dedi. Bakan Topçu da şehit eşine gösterdiği metanetin takdire değer olduğunu ifade etti.

Topçu, taziye çadırında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşısında sadece bölücü terör örgütünün olmadığını söyledi. Çanakkale'de bu devletin karşısında duranların tamamının bugün terör örgütünün arkasında olduğunu dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

"Savaşımız bunlarladır. Bunun için hepimiz bu savaşta şehitlerimizin hürmetine üstümüze düşen sorumluluğun gereğini göstereceğiz. Bölücü terör örgütüne karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Ben inşallah iman ediyor ve inanıyorum ki biz milletçe şehitlerimizin şefaatine nail olacağız. Çünkü vakarlıyız, gururluyuz. Bu belayı milletimiz ve medeniyet coğrafyamız için defetmeye milletçe kararlıyız. Bu kahpe bölücü terör örgütü bilsin ki bu millet Allah'ın izniyle başını dik tutacak bir millettir. Kürt'ün, Türk'ün Çerkez'in, Laz'ın, Arap'ın, Arnavut'un düşmanı bölücü terör örgütüdür. Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni, Arap, bunların hepsi bin yıl olduğu gibi birdir, beraberdir ve kardeştir."

-"Tekne kazır gibi bu işin kökü kazınacak"

Devletin güçlü olduğunu ve örgütün her türlü bağlantısının kesileceğini belirten Topçu, şöyle devam etti: 

"Allah'ın izniyle tekne kazır gibi bu işin kökü kazınacak. Bağlantıları da kesilecek inşallah. Yani bizim yüzüme dost olduğunu söyleyenler, artık Türkiye'nin dostluğunu istiyorlarsa kendileri de kucaklarında besledikleri ilk etapta Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşan 650'ye yakın bölücü terör örgütü mensubunu teslim etmeliler ki biz dostluklarını bir görelim. Yoksa Türkiye'nin de sabrı tükenmektedir. Biz de artık dostlarımızı ve düşmanlarımızı yeniden gözden geçirmek durumundayız. Türkiye'nin dostluğu önemlidir. Umarım ki dostlarımız bu dostluğu kaybetmezler. Biz terörle mücadele verirken, Avrupalı, Batılı dostlarımız yanımızda olurlar. Şühedası olmayan toprak, vatan olamaz. Bizim şehitlerimiz de bu topraklarımıza vatan olmuş, Allah'ın izniyle kıyamete kadar da vatan olmaya devam edecektir." 

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

Son Güncelleme: 04.09.2015 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.