15 Nisan 2016 Cuma 15:23
Mardin'deki Terör Saldırısı

Geçici görevle gittikleri Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek için görev yaptıkları Sarıkamış ilçesinde taziye çadırı kuruldu.

Sarıkamış ilçesindeki 9. Komando Tugay Komutanlığında görev yapan Gençleşen ve Demiryürek'in, Nusaybin'de şehit düşmeleri, ilçe halkını derinden üzdü.

İlçe halkının yoğun şekilde askeri birliğe taziyelerini sunma isteği üzerine Hükümet Konağı yanında taziye çadırı kuruldu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi, ziyaretçilere tugay personelince helva ve çay ikram edildi.

Vatandaşların taziyelerini kabul eden 9. Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, yaptığı konuşmada, Sarıkamış halkının iki gündür şehitlerine gösterdiği duyarlılık ve acıyı paylaşmalarının kendileri için en büyük teselli kaynağı olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Yetgin, şunları dile getirdi:

"Biz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız, biz siziz. Bir ülkemiz var, bir vatanımız var, bir bayrağımız var. Bu cennet vatanı kaybedersek başka gidecek yerimiz yok. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz, her işimizi böyle yapıyoruz. Sizi de yanımızda görmekten çok mutlu oluyoruz, var olun, sağ olun, ayaklarınıza sağlık."

Bu arada, Hükümet Konağı önünde yürüyüş yapan grup, büyük boy Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Son Güncelleme: 15.04.2016 16:24
Anahtar Kelimeler:
şehitTaziye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.