10 Haziran 2015 Çarşamba 11:55
Milletvekili genel seçiminin ardından

AK Parti'den Kars Milletvekili seçilen Mehmet Uçum, seçim sonuçlarına ilişkin, "Türkiye'nin geleceği AK Parti'siz olamaz. Türkiye'de demokratikleşmenin, yeni anayasanın ve çözüm sürecinin güvencesi halen AK Parti'dir" dedi.

Kentte bir otelde düzenlenen basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendiren Uçum, milli iradenin, demokratik koşullarda ve Avrupa'ya örnek teşkil edecek bir seçim sürecinden sonra sonuçları ortaya koyduğunu, sandıktan çıkan iradenin esas olduğunu söyledi.

- "Milletimizin verdiği mesajı dikkatli bir biçimde değerlendiriyoruz"

Siyaset ve meşruiyet anlayışlarının toplumun iradesini esas almak, milli iradenin ortaya koyduğu sonuca saygı göstermek olduğunu belirten Uçum, "Bu nedenle gerek Kars'ta gerekse Türkiye'de ortaya çıkan bu sonucu saygı ile karşılıyoruz. Milletimizin, Türkiye halkının, Türkiye toplumunun verdiği mesajları dikkatli bir biçimde değerlendireceğimizi söylüyoruz" diye konuştu.

Seçimin galibinin yine AK Parti olduğunu ifade eden Uçum, şunları söyledi:

"Dolayısıyla kendilerini muzaffer ilan edenler, AK Parti'nin birinci ve en güçlü parti olması gerçeğini göz ardı edemezler. Türkiye'nin geleceği AK Parti'siz olamaz. Türkiye'de demokratikleşmenin güvencesi, yeni anayasanın güvencesi, çözüm sürecinin güvencesi halen AK Parti'dir. AK Parti, Türkiye'nin önünü açacak siyasi hamlelerini de yapacaktır. Ancak şuna dikkat çekmek istiyorum, siyasi belirsizliğin olduğu ortamda ekonomik istikrarın sürdürülmesi zordur."

- "Uluslararası koalisyonun sürece müdahale ettiği bir seçim yaşadık"

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir gün içinde borsada yüzde 10'a yakın bir düşme olduğuna dikkat çeken Uçum, dövizde de yüksek bir artış yaşandığını anımsattı. 

Uluslararası finans sermayesinin bir ülkede operasyon yapabilmesi için o ülkede siyasi belirsizlik, ekonomik sıkıntı veya toplumsal olayların olması gerektiğini vurgulayan Uçum, şunları kaydetti:

"Uluslararası koalisyonun sürece müdahale ettiği bir seçim yaşadık. Bunun neticesinde istedikleri siyasi belirsizlikleri elde ettiler ve bu siyasi belirsizlik üzerine ekonomik manipülasyonlara başladılar. Fakat Türkiye son derece güçlü bir ülkedir. Türkiye bundan 10 yıl, 15 yıl öncesinin Türkiye'si değildir."

HDP'den milletvekili seçilen Ayhan Bilgen ve Şafak Özanlı'yı tebrik eden Uçum, "Kars'ta HDP'den milletvekili seçilenleri tebrik ediyorum. Diğer iki milletvekili arkadaşımız bizim bu projelere bir yakınlık ve yatkınlık gösterirse onlarla birlikte çalışmaya hazırız. Elbette seçim sürecinde farklı partilerden aday oluyoruz ama seçildikten sonra Kars'ın milletvekilleri oluyoruz" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.06.2015 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.