19 Mart 2015 Perşembe 14:26
Öğrenciler, Çanakkale şehitleri için yürüdü

KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci, Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşü yaptı.

İnönü Mahallesi'nde bir araya gelen yaklaşık 200 öğrenciyle öğretim üyeleri, Kars yolu üzerinden 6 kilometre yol katederek Sarıkamış Allahuekber Şehitleri Anıtı'na geldi.

Burada şehitler için dua eden öğrenciler, şehitler için anıta karanfil bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Kılıçbey, ocak ayında Sarıkamış şehitleri için yürüyüş ve saygı nöbeti etkinliği düzenlediklerini anımsattı.

Bugün de Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşünde bulunduklarını, genç nesillerin dimağında Çanakkale ve Sarıkamış ruhunu canlı tutmak için bu tür etkinler yaptıklarını belirten Kılıçbey, "Şehitlerimizin ruhuna uygun saygı yürüyüşü yaptıktan sonra Allahuekber Şehitlik Anıtı'na geldik, dua ettik. Bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi her zaman yüreğimizde yaşatacağız" diye konuştu.

Yürüyüşe katılan okul müdürü Yüksel Koçak da "Sarıkamış'taki 90 bin şehitten Çanakkale'deki 250 bin şehide selam olsun" dedi.

Öğrencilerden Büşra Doğan ise yüz yıl değil bin yıl geçse Çanakkale'nin geçilmeyeceğini vurgulayarak, şehitleri minnet ve saygıyla andıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 19.03.2015 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.