08 Nisan 2015 Çarşamba 19:48
Orman köylülerine süt sığırcılığı kredisi

KARS  - Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, ORKÖY Projesi kapsamında, orman köylülerine destek amaçlı, 3 köyden 15 aileye süt sığırcılığı için kredi verdi.

Sarıkamış Orman İşletmesi Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylerinin kalkınması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından verilen ORKÖY kredilerinin orman köylüsüne büyük katkı sağladığını söyledi.

Bunun orman köylülerine ormanın dışında alternatif geçim kaynakları sağlamak için çok önemli bir proje olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Bakanlığımız süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, arıcılık, seracılık, güneş enerjisi gibi birçok konuda verdiği kredilerle vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyor. Bu bağlamda ilçemizde süt sığırcılığı yapmak isteyen orman köylerimizden Alınbulak, Karaurgan ve Kurbançayır köyünde çekilen kura ile her aileye iki inek karşılığı 11 bin 500 TL olmak kaydıyla 15 ailemize toplamda 345 bin TL kredi verdik. Verilen kredinin ilk bir yıl ödemesi yok. Bir yıldan sonra 5 yıl içinde ödemesi yapılacak. Kredinin yüzde 20’sini de devlet hibe ediyor. Bu projenin köylülerimiz için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum."

Son Güncelleme: 08.04.2015 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.