17 Nisan 2015 Cuma 19:41
Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri

Kars'ta sivil toplum kuruluşları, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Türk Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen mitinge Türkiye ve Azerbaycan bayrakları taşıyan Türkiye Kamu-Sen Kars Şubesi, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Ermeni vahşetine sahne olan Erzurum ve Kars'ta toplantılar düzenleyerek, bu gerçeği ülkeye ve dünyaya bir kez daha duyuracaklarını söyledi.

1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen Katolik dünyasının ruhani lideri Papa'nın iftirasını şiddetle telin ettiklerini belirten Öz, "Papa, başkalarına iftira atacağına Haçlı Seferleri'nde Afrika'nın, Avustralya'nın, Asya'nın ve Amerika'nın sömürgeleştirilmesinde yok edilen halkların hesabını versin. Avrupa Parlamentosu, Türkiye'yi sözde soykırımı tanımaya davet ederken, aynı büyük yalanı utanmazca sarf etmiştir. Bu parlamentonun ve benzerlerinin tarihçiliğe ve hakimliğe soyunan bütün üyelerini hakikat, insanlık ve Türk milleti adına kınıyoruz" diye konuştu.

Grup, mitingin ardından dağıldı.

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.