09 Kasım 2015 Pazartesi 13:41
Pegasus Hava Yolları Kars uçuşları başladı

 

Pegasus Hava Yolları'nın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kars Harakani Havaalanı arasında başlattığı tarifeli seferlerde ilk uçuş, AK Parti'den Kars milletvekili seçilen Ahmet Arslan ve Yusuf Selahattin Beyribey'in katılımıyla yapıldı. 

Arslan, uçaktan inişte gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars Harakani Havalimanı'ndan yılda yaklaşık 500 bin yolcunun geliş gidiş yaptığını, buna karşılık havaalanının 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirtti. 

Havaalanı kapasitesinin mevcut durumun 6 katına kadar karşılamaya müsait olduğunu vurgulayan Arslan, yeni seferlerin düzenlenmesiyle bu kapasitenin daha verimli kullanılacağını ifade etti. 

Beyribey de yeni seferin Kars'ın kış turizminde daha fazla pay almasına olumlu katkı sağlayacağını söyledi. 

Pegasus Hava Yolları'nın, İstanbul-Kars seferlerinin haftanın her günü İstanbul Sabiha Gökçen'den saat 07.15'te, Kars Harakani Havaalanı'ndan da 09.50'de gerçekleştirileceği bildirildi. 

Son Güncelleme: 09.11.2015 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.