15 Nisan 2016 Cuma 17:58
Polis Başmüfettişinden 'Diriliş Kaligrafi Söz Ve Resim' Sergisi

 Polis Başmüfettişi Ahmet Sula'nın kişisel çalışmalarının yer aldığı "Diriliş Kaligrafi Söz ve Resim" sergisi Kars'ta açıldı.

Kars Kent Konseyi'nde düzenlenen ve Başmüfettiş Sula'nın yağlı boya tabloları ve kaligrafi eserlerinden oluşan "Diriliş Kaligrafi Söz ve Resim" sergisinin açılışı, Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkan Vekili Hülya Çağraşan, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Demir'in katılımıyla yapıldı.

Kars Valisi Özdemir, yaptığı konuşmada, serginin Kars'a, Kars'ın da sanatçıya çok şey katacağına inandığını dile getirdi.

Vali Özdemir, şöyle konuştu:

"Bu sergi, Kars için şu ana kadar burada açılan sergilerden çok daha farklı. Sanatçımız olaya farklı bir açıdan yaklaşarak, değerlerimizi, inançlarımızı, kültürümüzü ve geçmişimizi sanatla birleştirip yansıtmış. Türkiye'nin birçok yerinde sergilediği bu eserler, Kars’a bir şeyler katacağı gibi sanatçımıza da Kars'ın birçok noktada ilham kaynağı olacağı düşüncesindeyim."

Başmüfettiş Sula, sergi açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'a daha önce görevi gereği geldiğini ve Kars Kalesi'ni gördükten sonra burasının çalışmalarının sergilenmesi açısından uygun şehirlerin başında yer aldığını düşünerek, 12. kişisel sergisini burada açtığını söyledi.

Sanatla uğraşan birisi olarak, insana ulaşmak için üzerine düşeni yerine getirmek için bu sergiyi açtığını ifade eden Sula, "Bu düşünceyle buradayım ve ümit ederim ki, Kars için, ülkemiz için güzel işlere vesile olur. Ben, yaklaşık 30 yıldır asıl temeli yazı olan bu sanatı icra ediyorum. Hatta yazının tarihinde de mağara resimlerinde insanların aslında yazıyı aradıkları düşüncesindeyim. Dolayısıyla yazının hakkını vermek lazım.'' diye konuştu.

Sergi, 17 Nisana kadar ziyarete açık kalacak.

Polis Başmüfettişinden

Polis Başmüfettişinden

Polis Başmüfettişinden

Polis Başmüfettişinden

Son Güncelleme: 15.04.2016 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.