26 Ağustos 2015 Çarşamba 19:49
Sarıkamış Belediyesi sağanak için önlem aldı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün, gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından Sarıkamış Belediyesi'ne ait ekiplerin olası sorunların önüne geçebilmek için çeşitli tedbirler aldığı bildirildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada, Meteoroloji yetkililerinin, hava tahminleriyle ilgili verdikleri bilgiyi yakından takip ettiklerini, önlemlere rağmen her zaman tetikte beklediklerini, ekipleri de hazır tuttuklarını söyledi.

Yeni alınan iş makineleriyle güçlü makine parkı oluşturduklarını hatırlatan Toksoy, kent merkezinde olabilecek su taşkınlarına karşı anında müdahale etme imkanına sahip olduklarını belirtti.

Yaklaşık bir yıldır ilçenin altyapısıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

"Belediye başkanı seçildiğim ilk günden itibaren Fen İşleri Müdürlüğü ekibimizle altyapıyı ele aldım. Yağmur suyu kanalları, dere ıslahı, menfez, rögarları elden geçirdik. Su taşkını olabilecek bölgelerde rehabilitasyon çalışmalarına ağırlık verdik. Şehitler Mahallesi'ndeki dere yatağında temizlik yaptık. Cumhuriyet, İstasyon. Kazımkarabekir mahallelerinde gerekli önlemleri aldık. Bunun yanında itfaiyemize ait araçlar, iş makineleri, kamyonlar ile 30 personelimizi hazır durumda bekletiyoruz. İnşallah olumsuz bir durum olmaz. Vatandaşlarımız da bu tür durumlara karşı tedbirli olması gerekiyor."

Son Güncelleme: 26.08.2015 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.