18 Nisan 2016 Pazartesi 11:28
Sarıkamış Çiftçisi Sezondan Umutlu

Sarıkamış ilçesinde karların erimesiyle tarlalarına arpa ve buğday ekimine başlayan çiftçi, kış mevsiminde yoğun kar yağışı olması nedeniyle yeni sezona umutlu girdi.

Sarıkamış'ta uzun ve çetin geçen kış mevsimin ardından çiftçiler, tarlalarını sürerek, buğday ve arpa ekimine başladı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ta geçen yıllara göre bu kış mevsiminde daha çok kar yağdığını, dolayısıyla bu senenin bereketli bir yıl olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin en yüksek rakımlı yerleşim birimlerinden biri olan Sarıkamış’ta, mevsim koşulları nedeniyle daha geç ekime başlandığını dile getiren Gök, ”Yaşadığımız topraklar 2 bin 200 rakımda ve burada kar geç kalktığı için tohum ekimi diğer bölgelere göre geç yapılıyor. Çiftçilerimiz tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Bu sene çok kar yağdı. İnşallah hasadımız da daha bereketli olacak." dedi.

Sarıkamış Çiftçisi Sezondan Umutlu

Sarıkamış Çiftçisi Sezondan Umutlu

Sarıkamış Çiftçisi Sezondan Umutlu

Sarıkamış Çiftçisi Sezondan Umutlu

Son Güncelleme: 18.04.2016 15:28
Anahtar Kelimeler:
SarıkamışTarımTohumEkim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.