26 Temmuz 2016 Salı 18:18
Sarıkamış Gaziler Meydanı, '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' Oldu

 Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Gaziler Meydanının adı, belediye meclisi kararıyla "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminin, halkın başlattığı demokrasi hareketiyle başarısız olduğunu söyledi.

Darbe gününden bu yana Gaziler Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutulduğunu belirten Belediye Başkanı Toksoy, "Allah bir daha böyle bir durumla bizi karşılaştırmasın, hainlere fırsat vermesin. Bu şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarına 7 den 70'e kadar bütün halkın tek yürek olarak ,vatanına bayrağına ve demokrasiye sahip çıkması gerçekten takdire şayandır. Bu kutsal vatan topraklarımız kolay kazanılmadı. Yüzbinlerce vatan evladı gözünü kırpmadan şehit olmuştur. Bu amaçla vatanımıza, milletimize sahip çıkmak için demokrasi nöbetine devam ediyoruz." diye konuştu.

Toksoy, demokrasi nöbetinin sürekli olarak tutulduğu bu meydanın adının meclis kararıyla "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirmeyi uygun gördüklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 26.07.2016 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.