06 Mayıs 2015 Çarşamba 21:24
Sarıkamış Kaymakamı Gürbüz, STK temsilcileriyle görüştü

KARS - Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, sivil toplum kuruluşları (STK) ve siyasi parti temsilcileri, esnaf, spor kulüpleri yöneticileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Sarıkamış Değişim Derneğinin organizasyonuyla düzenlenen toplantıda Sarıkamış'ta yapımı devam eden ve yapılacak projeler ile diğer turizm ve sportif amaçlı yatırımlar değerlendirildi.

Gürbüz, Sarıkamış'ta iki yıl içinde önemli projeler hayata geçtiğini ancak bunların yeterli olmadığını söyledi.

Sarıkamış'ın Kars ve bölge için çok önemli değerlere sahip olduğunun bilinmesi gerektiğini vurgulayan Gürbüz, şöyle konuştu:

"İlçemiz tarihiyle, doğasıyla, turizmiyle ülkemizin nadide yerlerinden biridir. Şühedanın yattığı bu kutsal toprakları hak ettiği yere getirmenin çabası içindeyiz. Bizler kamu görevlileri olarak Kars Valiliğimizin koordinesinde gerek Kaymakamlık gerekse Belediye olarak gece gündüz demeden proje hazırlıyoruz. Tabi bu anlamda STK, esnaf ve vatandaşın desteği şart. Birlik beraberlik içinde gelişmek, kalkınmak istiyorsak, bunun için herkes üzerine düşeni yapması gerekir."

Toksoy ise ilçenin en önemli sorununun alt yapı olduğuna dikkat çekerek alt yapı olmadan üst yapının hiçbir anlamı olmayacağını belirtti.

Yeni yapılan plan çerçevesinde ilçenin ve kayak merkezinin çehresinin değişeceğini anlatan Toksoy, "Arkadaşlar ilçenin birikmiş 40 yıllık sorunları var. Bütün bakanlıklarının desteğiyle mahallelerin alt yapı sorunları, park bahçe, çevre düzenlemesi, kentsel dönüşüm çalışmaları bir plan, program çerçevesinde yapılacak. Ayrıca kayak merkezimizde yeni düzenleme ve yatırımlar şart. Diğer yandan Sarıkamış şehitleri adına devam eden çalışmaları takip ediyoruz" dedi.

Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun da Sarıkamış'ın sorunlarına birlik beraberlik içinde çözüm üretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sarıkamış Kaymakamı Gürbüz, STK temsilcileriyle görüştü

Sarıkamış Kaymakamı Gürbüz, STK temsilcileriyle görüştü

Sarıkamış Kaymakamı Gürbüz, STK temsilcileriyle görüştü

Sarıkamış Kaymakamı Gürbüz, STK temsilcileriyle görüştü

Son Güncelleme: 06.05.2015 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.