02 Mart 2016 Çarşamba 16:48
Sarıkamış Kış Sporları Turizm Tesisi Modern Altyapıya Kavuşacak

Sarıkamış Belediyesi, Kış Sporları Turizm Tesisi Yol ve Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesi ihalesini kazanan firmayla sözleşme imzaladı.

Sarıkamış Belediyesi tarafından projelendirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşleri Genel Müdürlüğünce desteklenen Kış Sporları Turizm Tesisi Alanı Yol ve Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesi hayata geçiriliyor.

İhaleyi kazanan firma ile belediye arasında sözleşme imzalanarak iş teslimi yapıldı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ta turizmin 12 ay ve sürdürülebilir şekilde olması için yapılan yatırımların çok önemli olduğunu söyledi.

Kars ve Sarıkamış yöresinde, turizmin, hayvancılığın yanında alternatif tek geçim kaynağı olduğunu ifade eden Toksoy, şunları kaydetti.

"Devletimiz, hükümetimiz son yıllarda gerek yaz, gerekse kış ve aynı zamanda spor turizmi anlamında tesisleşme bakımından ciddi yatırımlar yaptı. Kayak merkezimiz bu yapılan faaliyetlerin odak noktası olduğundan buranın yol ve yağmur suyu drenaj hattının yapılması gerekiyordu. Hazırladığımız proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşleri Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle ihalesi ocak ayında yapılmıştı. Şimdi de ihaleyi alan firma yetkilileriyle işe başlanması için sözleşme imzaladık, hayırlı olsun.”

Toksoy, yatırımın 7 milyon 149 bin liraya ihale edildiğini, 600 gün içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.