02 Ocak 2016 Cumartesi 23:51
Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

KARS - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış'ta eylül ayında teröristlerce kundaklanan Cıbıltepe Kayak Merkezi 1. etap telesiyej üst istasyonunu inceledi ve tesiste kayak yaptı.

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla "Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak" sloganıyla düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen Kılıç, geçen yıl eylül ayında teröristlerce kundaklanan telesiyej üst istasyonda incelemelerde bulundu. 

Daha sonra tesiste kayak yaparak pisti test eden Kılıç, yaptığı açıklamada, tesisin 3-4 güne kadar tam kapasiteyle çalışacağını söyledi.

Tesisin en üst noktasına çıkarak durumu bizzat incelediğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Gerçekten büyük bir gayret ve hızlı bir çalışmayla arkadaşlarımız, kayak pistinin onarımını en iyi şekilde yapmış durumdalar. Akşam saatleri olduğu için orta noktadan aşağı kayak yaptık. Sarıkamış'ta iki gün önce kar yağışı olmuş. Dolayısıyla bir nevi Sarıkamış'ta sezonu açmış olduk. Şehit olan ecdadımızı anmak için Kars ve Sarıkamış'a geldik. Tüm vatandaşlarımız ve gençlerimizle beraber yarın bu yürüyüşü yapacağız."

- "Güvenlik sorunu yok"

Gençlik ve Spor Bakanlığının Sarıkamış şehitlerini anmak için 81 ilde organizasyon düzenlediğini aktaran Kılıç, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız, gençlerimizin tarihlerini, geçmişini öğrenmesi ve hatırlamasına büyük önem veriyor. Biz de buradaki yaşanan fedakarlığı tekrar hatırlamak, yad etmek ve şehit olan atalarımızı, ecdadımızı hatırlamak için burada olacağız. Burada hiçbir güvenlik sorunu yoktur. Sarıkamış'ta kayak yapmak isteyen arkadaşlarımız hiçbir sıkıntı yaşamadan faydalanabilirler."

Genç kayakçıların, meşaleli kayak gösterisini de izleyen Kılıç, eline aldığı meşaleyle kayak merkezinde bezle sarılı demirler üzerindeki "Ruhunuz şad olsun" yazısını ateşledi. 

Bir kadın kayakçının kendisine hediye ettiği Türk bayrağını öperek alan Kılıç, bayrağı Ankara'ya götürerek hatıra olarak saklayacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 03.01.2016 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.