23 Mayıs 2016 Pazartesi 15:33
Sarıkamışlı Öğrenciler, Almanya'da Eğitim Görecek

Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, Erasmus programı kapsamında Almanya'nın Magdeburg kentinde 3 ay süreyle eğitim görecek.

Okul Müdür Yardımcısı Yusuf Yerli koordinatörlüğünde, "Mesleki Yeterliliğin İşbaşı Eğitimi İle Arttırılması" projesiyle 8 öğrenci, mayıs ayı sonuna kadar Antalya'da dil eğitimi gördükten sonra Magdeburg kentine giderek beceri eğitimine tabi tutulacak.

Okul Müdürü Saim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının ulusal düzeyde turizm eğitiminin önem ve işlevini öğrencilere aktarılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Aydın, Sarıkamış'ın bir turizm kenti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gelişen turizme ayak uydurmak ve potansiyeli artırmak için kalifiye elemana ihtiyaç var. Sarıkamış 12 ay süreyle yerli ve yabancı turistlerin gözde yerlerinden bir olma yolunda hızla ilerliyor. Bu tür projelerle yetişen öğrencilerimiz, turizm alanındaki meslek kuruluşları ve sosyal taraflarla birlikte çalışma alışkanlığı kazanıyor. Öğrenciler, mesleki eğitimde nitelikli iş gücü ile turizme ivme kazandıracak, öğrendiklerini turizm işletmelerinde uygulama imkanı bulacak, kentimizin ve bölgemizin turizmine katkı sağlayacaklar."

Sarıkamışlı Öğrenciler, Almanya’da Eğitim Görecek

Sarıkamışlı Öğrenciler, Almanya’da Eğitim Görecek

Son Güncelleme: 24.05.2016 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.