15 Ağustos 2015 Cumartesi 21:21
Sarıkamış'ta arpa hasadı başladı

KARS  - Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerdeki çiftçiler, arpa tarlalarını biçmeye başladı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, yaptığı açıklamada, bu sene geçen yıla oranla hasadın yüzde 30 arttığını söyledi.

İlçeye bağlı Yağbasan ve Karaurgan köylerinde hasat yapan çiftçilerden aldığı bilgiye göre, arpa tarlalarında verimin iyi olduğunu belirten Gök, şöyle devam etti:

"Çiftçilerimiz ilk hasat yaptıkları arpa tarlalarında başaklardaki tanelerin iyi ve dolu olduğunu söylediler. Tabi bu da bizi mutlu etti. İlk alınan veriler yüzde 30 artış olduğunu gösteriyor. Normalde bu bölgede bir dönüm arazide ortalama 300 kilo arpa alınıyor. Bu sene sıcak hava ve yağmurların zamanında yağması ile verimi artı. Yani dönüm başına 390 kilo arpa alınabilecek. İnşallah buğday tarlalarında da bu verim alınır."

Son Güncelleme: 15.08.2015 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.