27 Mayıs 2016 Cuma 15:38
Sarıkamış'ta Atatürk Heykelinin Yeri Değiştirildi

Sarıkamış Belediyesi tarafından Gaziler Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeli, Hükümet Konağı önünde yapımına başlanan Kent ve Yaşam Merkezi alanına taşındı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazeteciler yaptığı açıklamada, kent merkezinde bir yandan alt yapı çalışmaları devam ederken bir yandan da park, bahçe ve tören alanı düzenlemelerinin yapıldığını söyledi.

Sarıkamış, ilçe ve Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde başlayan çalışmalarla her tarafın adeta şantiyeye döndüğünü ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

"Şehitler diyarı ilçemizin, devlet ve hükümetimizin büyük destekleriyle her geçen gün hayata geçen projelerle çehresi değişiyor. Sarıkamış, gerek turizm, gerekse çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarıyla büyük bir atılım yaparak kabuğunu kırmıştır. Bu manada Kars Valiliğimizin, Kaymakamlığımız ve diğer devlet kuruluşlarımızın büyük katkılarıyla ilçemize yatırımlar geliyor. Bunun yanı sıra milletvekillerimiz ve şu anda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız olan Sayın Ahmet Aslan, Selahattin Beyribey ile daha önce vekilimiz olan Yunus Kılıç beyin çok büyük desteği olmuştur. Bu manada ilçemizin gelişmesinde güzelleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sarıkamış iki yıl içerisinde hem ülkemizin hemde Kafkasların parlayan yıldızı olacak."

Yaklaşık 30 yıl önce Gaziler Meydanında yapılan Atatürk'ün at üzerindeki heykeli, vinçle çıkarıldıktan sonra kamyonla taşınarak Hükümet Konağı önündeki alana getirildi.

Gaziler Meydanında bulunan park ise Beykoz Belediyesi ile Sarıkamış Belediyesinin ortak çalışmasıyla yaklaşık bin metrekare üzerine inşa edilecek.

Bu yapılacak parkta, dinlenme alanları, havuz ve ışıklı görsel objeler yer alacak.

Son Güncelleme: 27.05.2016 23:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.