02 Mayıs 2016 Pazartesi 16:03
Sarıkamış'ta Kadın Konukevi Açıldı

Sarıkamış Kaymakamlığı ile Sarıkamış Belediyesi tarafından yapılan Kadın Konukevi, törenle hizmete girdi.

Belediyeye ait iş merkezinde yapılan Kadın Konukevinin açılışına katılan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yaptığı konuşmada, Kadın Konukevinin özellikle köylerden gelen kadınlar için çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Kaymakam Karaman, kadınların dinlenmeleri, bir arada olmaları ve sorunlarını konuşabilecekleri bir yerin eksik olduğunu fark ederek, bu şekilde çözüm ürettiklerini belirtti.

Karaman, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanımız, iş merkezi içinde bu alanı tahsis etti. AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Ülay Erdoğdu öncülük etti. Biz de, içinin tefrişatını aldık. Buranın aktif halde olmasını bekliyoruz. Bu Kadın Konukevi, bu bölgede yalnızca ilçemizde hizmete girdi. Bunun da, bizim için ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Diğer ilçelere de örnek olmasını temenni ediyoruz. Burada mahalle ve köy muhtarlarına da görev düşüyor. Kadınlarımızın bu imkanlardan yararlanması için yardımcı olmalarını bekliyoruz. Konukevimizin hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise, böyle bir mekanın eksikliğini gördüklerini, yapılacak projelerin içerisinde de var olduğunu söyledi.

Başkan Toksoy, "Erkekler için her tarafta kahvehane ve benzeri mekanlar var ama bayanlarımız için maalesef yok. Biz istiyoruz ki, bayanlarımız çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirsinler. Aynı zamanda birlik beraberlik içerisinde kardeşliklerini pekiştirsinler." diye konuştu.

Hizmete giren ve iki kadın personelin istihdam edildiği Kadın Konukevi'nde, oturma salonu ile çocuk bakım odası bulunuyor.

Açılışa, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, ilçe merkezi ve köylerden gelen kadınlar katıldı.

Sarıkamış’ta Kadın Konukevi Açıldı

Sarıkamış’ta Kadın Konukevi Açıldı

Sarıkamış’ta Kadın Konukevi Açıldı

Son Güncelleme: 02.05.2016 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.