20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:21
Sarıkamış'ta Karaurgan Karakucak Güreşleri

Sarıkamış ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karaurgan Karakucak Güreşleri yapıldı.

Karaurgan köyünde bu yıl 100'üncüsü gerçekleştirilen güreşlere Ankara, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars ve Erzurum'dan katılan 115 pehlivan kıyasıya mücadele etti.

Meydan ağalığını açık artırmayla iş adamı Murat Sağlam'ın aldığı güreşlerde başpehlivanlığı Erzurum Büyükşehir Belediyespor'dan Kenan Gör kazandı. 

Gör, yıllardır Karaurgan'daki güreşlere katıldığını anımsatarak, 100. yılda başpehlivanlığı kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kars Valisi Günay Özdemir ise yaptığı açıklamada, bu köyde ata sporu güreşin 100 yıldır devam ettirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Ata sporu karakucak güreşlerinin yaygınlaştırılarak geliştirilmesi gerektiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Güreşimizi gençliğimize sevdiren, bu geleneği 100 yıldır devam etmesini sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada bu organizasyonu düzenleyen başta muhtarımızı, sporcularımızı, güreşi seyretmeye gelen bütün halkımızda kutluyorum. Çünkü böyle geleneksel ata sporunu devam ettiren tek köyümüz Karaurgan'dır. Onun için önemsediğimiz bir köy ve önemsediğimiz bir spor. Gençlerimiz çok heyecanlı çok istekliler ve gelecek yıllarda da bu güreş sayesinde bölgemizden Türkiye ve dünya şampiyonu sporcuları çıkacağını ümit ediyorum."

Müsabakalarda, kilolarında dereceye giren diğer sporculara çeşitli hediyeler verildi.

Son Güncelleme: 20.05.2015 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.