23 Ocak 2016 Cumartesi 16:28
Sarıkamış'ta Kars Tkdk' Dan Bilgilendirme Toplantısı

 Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Değişim Derneği koordinesinde Kars Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun koordinatörlük faaliyetleri ve bu zamana kadar desteklenmiş projeler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan etkinlikte konuşan Kars İl Koordinatörü Ömer Balun, kurumun AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, ülkedeki kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanarak göçün önlenmesini, istihdam yaratarak illerin gelişimine katkıda bulunulmasını hedeflendiğini söyledi.

TKDK,nın tarım sektörünün gelişmesini ve tarımsal nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi ile Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyumunun sağlanmasını amaçlandığını ifade eden Balun şunları kaydetti:

“Kars hayvancılığın merkezi konumunda olan bir şehirdir. Burada hayvancılığı geliştirmek ve ilerletmek istiyoruz. Aynı zamanda bu faaliyetlerimizi çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Kars'ta bulunan vatandaşlarımızın sadece hayvancılık değil, daha farklı alanlarda da gelir elde etmesi için farklı yatırım alanlarını sunuyoruz. Başlıkları detaylandıracak olursak: Süt üreten işletmeler, besi ve kanatlı eti üreten işletmeler, Süt ve süt ürünleri işleme tesisleri, (mandıralar) ve süt toplama merkezleri, işleme tesisleri ve kesimhaneler, su ürünleri işleme tesisleri, meyve, sebze işleme tesisleri, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, arıcılık, süs bitkileri, tıbbi, aromatik bitkiler, yerel ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı olmak üzere toplamda 10 başlık altında proje sunulabilir.

2010 yılından 2014 yılı sonuna kadar 59 projeye yaklaşık 40,4 milyon TL civarında destek verdiklerini ifade eden Balun,. 2015'de 13. çağrı kapsamında alınan 14 projenin inceleme aşamasında olduğunu söyledi.

Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun ise TKDK’nın katkısı sadece ekonomik temelli olmadığını belirterek, sosyal ve kültürel büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ucun, ”Kadın girişimciler, gençlerimiz, TKDK’nın uygulamakta olduğu kriterler sayesinde hayatlarını değiştirebilirler.” dedi.

 

Sarıkamış’ta Kars Tkdk’ Dan Bilgilendirme Toplantısı

Sarıkamış’ta Kars Tkdk’ Dan Bilgilendirme Toplantısı

Son Güncelleme: 23.01.2016 17:01
Anahtar Kelimeler:
TOPLANTI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.