02 Mayıs 2016 Pazartesi 12:08
Sarıkamış'ta 'Okullar Hayat Olsun Projesi'

 Sarıkamış'ta "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında fidanlar toprakla buluştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atakan Karabağ, Sarıkamış Milliyet Gazetesi Kız Öğrenci Yurdu bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında okul ve yurt bahçelerinin ağaçlandırıldığını söyledi.

Projeyle ilçe merkezi ve köylerdeki okulların yanı sıra öğrenci yurtlarının bahçelerine de fidan dikerek güzelleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Karabağ, "Orman İşletme Müdürlüğü personelimiz, öğrencilerimiz, hep birlikte okul ve yurt bahçelerine sarıçam ve huş fidanı dikiyoruz. Öğrencilerimize ağaç sevgisi ve yaşanılabilir çevre bilinci vermeye çalışıyoruz." dedi.

İlçe Orman İşletme Şefi Yusuf Düzgün de işletme olarak proje ile 2 bin 500 fidanın bu yıl içinde toprakla buluşacağını dile getirdi.

İşletme olarak yalnızca ormanlık alan içindeki boş sahaları ağaçlandırmadıklarını belirten Düzgün, kent merkezinde ve köylerde bulunan park, okul bahçeleri, kurumlara ait arazilere de fidan dikimi yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından 150 fidan toprakla buluşturularak, can suyu verildi.

Son Güncelleme: 02.05.2016 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.