03 Mayıs 2015 Pazar 18:11
Sarıkamış'ta otel yıkımı

KARS  - Sarıkamış Belediyesine ait Sar-Tur Oteli'nin yıkımına başlandı.

İnönü Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 40 yıllık bina, Sarıkamış Belediye Meclisinin kararıyla yıktırılıyor. Tek katlı ve 70 yatak kapasitesine sahip taş ve ahşaptan yapılan bina, uzun yıllar yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sundu.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işlevini kaybeden binanın yerine çok amaçlı sosyal ve spor tesisleri yapılacağını söyledi.

Sarıkamış'ın bölgenin ve ülkenin turizm kenti olma yolunda yapılan projelerle hızla yol aldığını anlatan Toksoy, şunları kaydetti:

"Bizim ana hedefimiz ilçemizde yalnızca kış turizmi değil 12 ay sürdürülebilir turizmi hakim kılmak. Bu nedenle ilçemizin doğasını, tarihi potansiyelini çok iyi değerlendirmemiz lazım. Yaptığımız projelerle ilçede altyapı, yol, çevre düzenlemesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda hazırladığımız projede yıkılan binanın yerine spor kompleksi, yürüyüş alanları, çocuk oyun parkı, kafe, çay bahçesi gibi sosyal tesisler yapılacak. Çok güzel bir peyzaj düzenlemesi yapacağız. Hükümetimizin büyük katkıları, valilik ve kaymakamlığımızın destekleriyle inşallah iki yıl içinde ilçemizin çehresini değiştireceğiz."

Sarıkamış'ta otel yıkımı

Sarıkamış'ta otel yıkımı

Sarıkamış'ta otel yıkımı

Sarıkamış'ta otel yıkımı

Sarıkamış'ta otel yıkımı

Son Güncelleme: 03.05.2015 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.