07 Nisan 2016 Perşembe 12:43
Sarıkamış'ta 'Sarıkamış Ve Turizm' Konulu Panel Düzenlendi

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu tarafından “Sarıkamış ve Turizm” konulu panel düzenlendi.

Sarıkamış Turizm Fakültesi Turizm Yönetimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Naktiyok moderatörlüğünde düzenlenen panele, Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri Çetin Koçyiğit, Erol Geçkin, Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer ve Turizm Rehberi Bengül Samgar konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Koçak, Sarıkamış ve Kars bölgesinde turizm potansiyelini harekete geçirmek için yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla, öğrencilerle, sık sık bu tür panel ve benzeri toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.

Öğretim görevlisi Erol Geçkin, projeksiyonla yaptığı sunumda, bölgede turizm faaliyetleri ile ilgili yapılan anket sonuçları ve turizmde markalaşma konularında bilgi verdi.

KARSOD Başkanı Halit Özer de Kars bölgesinde uçsuz bucaksız turizm destinasyonları olduğunu belirterek, Kars'ta turizm gelişmesi bilinçli işletmecilerle, profesyonel ekiplerle daha hızlı ve verimli olacağını söyledi. Kars’ta kaşarın, kazın, Sarıkamış Kayak Merkezinin birer marka olduğunu ifade eden Özer, ”Önemli olan hep beraber elimizdeki marka değerleri pazarlayabilmek ve bu bölgeye çok fazla turist getirmenin yollarını ortak çözümle bulabilmektir” dedi.

Turizm Rehberi Bengül Samgar ise turizm sektörünün sürdürülebilmesinin turistin memnuniyeti ile orantılı olduğunu belirterek, ”Önemli olan bölgedeki halkın turizm konusunda bilinçli olmasını sağlamak. Burada yaşayan insanların turizm konsepti içinde yer almasını mutlak suretle sağlamamız lazım. Yani vatandaşlarımız buranın tarihini, kültürünü bilmesi, gelen yerli ve yabancı turistlerle iç içe olursa gelişim çok hızlı olur. Bu konuda bütün halkımıza büyük görev ve sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Öğretim görevlisi Çetin Koçyiğit de turizm sektörünün Kars ve Sarıkamış'taki önemini anlatarak, tarih, doğa, inanç, kış ve spor turizmiyle, el sanatlarıyla marka kent oluşturarak turistlerin bölgeye çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Geçmiş dönemde Kars ve Sarıkamış'ta hizmet veren 11 fabrikanın kapandığını belirterek, "Şu anda bölgemizde bir tane fabrika yok. Ancak bacasız fabrika olan turizme genel ve yerel yöneticilerden büyük destek bekleniyoruz. Turizm işletmecileri, STK’lar hep birlikte hareket etmesi gerekir ki turizm okullarını bitiren öğrencilere istihdam alanı da açılsın. Ayrıca Kafkaslardaki turizm potansiyelini ciddi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.04.2016 14:46
Anahtar Kelimeler:
Panel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.