29 Nisan 2016 Cuma 16:48
Sarıkamış'ta 'Teröre Tepki' Yürüyüşü

Sarıkamış ilçesinde, terör olaylarına karşı tepki yürüyüşü düzenlendi.

Gaziler Meydanı'nda toplanan binlerce Sarıkamışlı, Şehit Kemal Mutlu Caddesi boyunca el ele, kol kola yürüyerek terörü lanetledi. Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet karaman ile Belediye Başkanı Göksal Toksoy'un da katıldığı yürüyüş, aynı yerde sona erdi.

Kaymakam Karaman, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, şehitler diyarı Sarıkamış'tan tüm Türkiye'ye mesaj vermek istediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Hiç kimse bu ülkeyi Allah'ın izniyle bölemez, yıkamaz. Et tırnaktan ayrılamaz, işte bugün bu duygularla bütün halkımız burada toplandı. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Sarıkamış’ın ruhunu yansıtacak, şehitlerin ruhuna yakışacak şekilde bu meydandan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. Bizim için Batı'da Çanakkale, Doğu'da Sarıkamış, bu ülkenin birlik çimentosudur. Türkiye’de Edirne neyse, Hakkari de odur. Kars neyse, Van da odur. Dolayısıyla hiç kimse bizi birlikteliğimizden ayrı tutamaz. Biz, Sarıkamış’ta bunu en güzel şekilde yaşıyoruz, yansıtıyoruz. Sarıkamış’ın adı terörle anılamaz, terör bu bölgede yoktur. Sarıkamış halkı bugün burada mesajını vermiştir. Sarıkamış’a Kars’a ülkenin bu bölgesine terör giremez girse de barınamaz."

Belediye Başkanı Toksoy da Anadolu topraklarında yaşayan insanların her zaman bir ve beraber olduğunu belirterek, "Son 30 yılda binlerce şehit verdik, vermeye devam ediyoruz. Ülkemiz için vatanımız için şehit vereceğiz. Bu vatanın bir karış toprağını kimseye vermeden koruyacağız. Bugün burada bu birlikteliği gördüm çok mutlu oldum. Sarıkamış’tan Çanakkale’ye, bu topraklarda canlarını vermiş şehitlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte dua etti.

Son Güncelleme: 29.04.2016 22:35
Anahtar Kelimeler:
ProtestoYürüyüşTerör
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.