12 Nisan 2016 Salı 17:28
Serhat İllerinin Öncelikli Sektörleri Değerlendirildi

Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yürütülen Türkiye'de Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesinin TRA2 Çalıştayı, Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) desteğiyle Kars'ta gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen çalıştaya, Kalkınma Bakanlığı, OECD, DAP ve SERKA uzmanlarının yanı sıra TÜİK Bölge Müdürlüğü, Kafkas ve Iğdır Üniversitesi temsilcileri, illerin Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürleri, KOSGEB temsilcileri ile Ticaret ve Sanayi Odalarının genel sekreterleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştayın ilk oturumunda projenin tanıtımını yapan Kalkınma Bakanlığı uzmanları Erdem Kazaz ile Nuri Barış, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından desteklenen projenin 22 ay süreceğini belirtti.

Kalkınma Bakanlığı uzmanı Kazaz, "Türkiye'de Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesiyle bölgesel ve sektörel rekabet politikalarının iyileştirilmesi, Kalkınma Ajansları, Kalkınma Bakanlığı ile Türkiye’deki diğer kurumlar arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi hedefleniyor." dedi.

OECD politika analisti Umur Gökçe de Türkiye için ulusal ölçekte seçilen makine ve kimya sektörlerinin mekansal gelişimiyle ilgili sunum yaptı ve katılımcıların görüşlerini aldı.

OECD politika analistleri Patrik Prozinsky ve Ali Fuad Turgut ise TRA2 Bölgesi için yapılan analiz çalışmalarını değerlendirdi.

Kayıtlı istihdam verileri kullanılarak yapılan analizlerde, TRA2 Bölgesindeki gıda ürünlerinin imalatı, yiyecek ve içecek hizmetleri, bina inşaatı, çevre düzenlemesi faaliyetleri ile Iğdır'ın kara taşımacılığı sektörleri ele alındı.

Çalıştayda görüşülen konuların ve yapılan analizlerin, OECD uzmanları tarafından rapor haline getirilerek kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 13.04.2016 15:07
Anahtar Kelimeler:
SerkaDeğerlendirme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.