21 Mayıs 2015 Perşembe 11:54
Serhat 'offroad' ile keşfedildi

KARS  - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) bölgesinde turizmin bilindik rotaların dışına taşınması ve eko turizmin yaygınlaşması amacıyla "Serhat'ı Keşfet: Offroad" Programı gerçekleştirdi.

Program kapsamında önceki yıllarda SERKA tarafından hazırlatılan Kars Turizm Keşif Rehberindeki rotalar, bölge ve Türkiye'nin önde gelen offroad sporcuları tarafından keşfedildi.

Toplam 18 offroad aracının katıldığı keşif turunun tamamı offroadın Türkiye'deki önemli isimlerinden olan Okan Tozun ve ekibi İzci Team tarafından filme alındı.

Program kapsamında Kağızman Camuşlu, Çengilli köyü, Sarıkamış Şehitliği, Katerina Av Köşkü, Şenkaya, Göle, Ardahan Şeytan Kalesi, Çıldır Gölü, Kuyucuk Gölü, Susuz Şelalesi ve Ani Antik Kentine tur düzenlendi.

Üç günlük programın sonunda Kars Valisi Günay Özdemir, Susuz İlçe Belediye Başkanı Murat Uray ve SERKA Genel Sekreteri Doç Dr. Hüsnü Kapu'nun da katıldığı değerlendirme toplantısında, katılımcılar rotaları çok beğendiklerini, üç günlük izlenimlerini ve rotaların geliştirilmesine yönelik önerilerini paylaştılar.

İzci Team programı yapımcısı Okan Tozun, toplantıda yaptığı konuşmasında, bölgenin doğa turizmi açısından ciddi bir potansiyelinin olduğunu ve birçok kültüre sahiplik eden geçmişi ile hem tarih hem de doğa içinde yolculuk imkanı sunduğunu söyledi.

Toplantı, organizasyonun planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Serhat

Serhat

Serhat

Son Güncelleme: 21.05.2015 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.