17 Aralık 2015 Perşembe 21:38
Sivas ve Kayseri'de kültür sanat sahnelenecek

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), bu hafta "Kanlı Düğün" adlı oyunu tiyatro severlerle buluşturacak.

Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Kanlı Düğün" isimli oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit, Mehmet Demiralp ve Elvan Demirez rol alıyor. 

Dekor tasarımını Seyhan Kırca'nın, giysi tasarımını Funda Karasaç'ın ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, kocası ve oğlunu kan davası sonucu kaybeden bir annenin diğer oğlunu evlendirme süreci anlatılıyor. Oyunda, ailenin kan davalılarının bir oğluyla kısa süre nişanlı kalan gelinin, düğün sırasında eski nişanlısına kaçması konu ediliyor. 

"Kanlı Düğün" adlı oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, 19 Aralık'ta ise 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

- Kayseri

Kayseri'de, yarın Mehmet Akif Ersoy'un anısına Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde "Akif" isimli oyun sahneye çıkacak.

Mahmud Tahsin tarafından yazılan ve yönetilen oyun saat 19.30'da başlayacak ve 2 perde şeklinde sahneye konulacak. 

19 Aralık Cumartesi günü de yine çocuklara yönelik "Babannemin Çantası" isimli çocuk oyunu Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda izleyiciyle buluşacak.

Halil Küreş tarafından yönetilecek oyunda, ailelerinden yeterli ilgi göremeyen çocukların yeni arayışlar içine girmesi eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.

Cumartesi günü yine Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda saat 19.30'da ise yetişkinlere yönelik Necip Fazıl Kısakürek'in anısına Şafak Tok tarafından oyunlaştırılan ve yönetilecek olan "Nüzul" isimli oyun sahnelenecek.

Oyunların tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek.

Son Güncelleme: 17.12.2015 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.