23 Ocak 2016 Cumartesi 16:18
Tarihi Caminin Restorasyonu Bitti

Sarıkamış ilçesinde restorasyonu tamamlanan 70 yıllık Yeni Cami, yeniden hizmete girdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak restorasyon çalışması 5 ay süren Yeni Cami, taş ve ahşap yapıdan oluşuyor.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, hizmete giren caminin açılışında yaptığı konuşmada, Kent Merkezi’ndeki Gaziler Meydanı karşısında bulunan Yeni Cami'nin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

İlçenin en eski yapılarından olan tescilli Yeni Cami'nin yaklaşık 70 yıldır hizmet verdiğini belirten Karaman,”Yeni Cami, geçmişte ilçenin tek camisi olarak ilçe merkezindeki ve köylerdeki tüm vatandaşların, özellikle cuma ve bayram namazlarını beraber kıldıkları bir camidir. Yıllarca vatandaşlarımız cenazelerini bu camiden kaldırmış. Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ve camimizin halılarını yenilenmesinde katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tarihi Caminin Restorasyonu Bitti

Tarihi Caminin Restorasyonu Bitti

Tarihi Caminin Restorasyonu Bitti

Tarihi Caminin Restorasyonu Bitti

Son Güncelleme: 23.01.2016 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.