21 Nisan 2015 Salı 13:49
TKDK 14. Başvuru Çağrı İlanına çıktı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü 14. Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

İl Koordinatörü Ömer Balun, yaptığı açıklamada, TKDK olarak IPARD kapsamında 17 Nisan itibariyle 14. Başvuru Çağrı İlanına çıktıklarını söyledi.

Bu çağrıda süt üreten tarımsal işletmelere yüzde 50 ile yüzde 65 arasında destek vereceklerini ifade eden Balun, "Bu alanda yapılacak yatırımlarda yapım işleri, makine-ekipman, danışmanlık ve görünürlük kalemlerini destekleyeceğiz. Ayrıca süt ve süt ürünleri işleme, et ve et ürünleri işleme, meyve-sebze işleme ve su ürünleri işleme kapsamında yapılacak makine-ekipman alımlarına da yüzde 50 destek verilecektir'' diye konuştu.

Balun, başvuruların 11 Mayıs'ta başlayacağını ve başvuru dosyalarının en geç 5 Haziran günü saat 23.00'e kadar Kars İl Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Yatırımcılara, potansiyel başvuru sahiplerine ve Kars'ın kalkınmasını isteyenlere çağrıda bulunan Balun, şöyle konuştu:

"TKDK'nın verdiği destekler hibe şeklindedir ve geri ödemesi yoktur. TKDK destekleri kırsal kalkınma için çok önemli bir rol oynuyor. Bizler Kars'ın bu kırsal kalkınma hamlesinden azami ölçüde yararlanmasını istiyoruz. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşayan Karslılara ve Kars'a yatırım yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum. Gelin ilimize yatırım yapalım ve Kars'a katma değer katalım. Kars İl Koordinatörlüğü olarak bizler her türlü yardım ve destek için buradayız."

Son Güncelleme: 21.04.2015 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.