15 Mayıs 2015 Cuma 14:33
TKDK'dan bilgilendirme toplantısı

KARS  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Müdürlüğü, köylerde yapılacak yatırım projeleri hakkında, köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sarıkamış Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, TKDK Kars İl Koordinatörü Ömer Balun, İl Genel Meclisi üyeleri Hanali Çetinkaya, Murat Karakurt ile köy muhtarları katıldı.

Balun, muhtarlara IPARD programı ve 14. Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgi verdi.

Balun, "Bu çağrıda süt üreten tarımsal işletmelere yüzde 65'e kadar destek vereceğiz. Bu alanda yapılacak yatırımlarda yapım işleri, makine-ekipman, danışmanlık ve görünürlük kalemlerini destekliyoruz. Ayrıca süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, meyve,sebze ve su ürünleri işleme kapsamında yapılacak makine-ekipman alımlarına da yüzde 50 oranında destek verilecek" dedi.

Balun, IPARD programı çerçevesinde süt üreten, besi ve kanatlı eti üreten işletmelere, süt ve süt ürünleri işleme tesisleri (mandıralar) ve süt toplama merkezlerine, et işleme tesisleri ve kesimhanelere, su ürünleri işleme tesislerine, meyve, sebze işleme tesislerine, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine arıcılık, süs bitkileri, yerel ürünlere, kırsal turizme ve kültür balıkçılığına yüzde 50-65 arasında hibe desteği verildiğini kaydetti.

TKDK'dan bilgilendirme toplantısı

TKDK'dan bilgilendirme toplantısı

Son Güncelleme: 15.05.2015 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.